Rookvrij en fitter
Rookvrij en fitter

Rookvrij en fitter

Stoppen met roken?

Echter is dit makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als je dit alleen doet.  Rookvrij en Fitter helpt jou bij het stoppen met roken! Ik als gecertificeerde coach begeleid jou persoonlijk, online, telefonisch of in groepssessies tijdens het stopproces. Uit onderzoek is gebleken dat stoppen onder begeleiding de stopkans 10 keer vergroot. Dus waar wacht je nog op?

HOE ZIET HET PROGRAMMA ERUIT?

Kosteloos stoppen-met-roken programma

Het programma van Rookvrij en Fitter wordt één keer per kalenderjaar 100% vergoed vanuit het basispakket door de meeste zorgeverzekeraars, check jouw vergoeding op  zorgverzekeraars. Je betaalt hierbij ook geen eigen risico. Rookvrij en Fitter bestaat uit verschillende onderdelen. Samen zorgen we ervoor dat je voor altijd stopt met roken!

1. Het handboek en de knijpbal

Na aanmelding ontvang je een box met daarin een handboek dat helpt om te stoppen met roken en een knijpbal waarmee je leert de drang naar sigaretten te verslaan

2. De intake

Samen met mij als stoppen-met-roken coach bespreek je tijdens de intake onder andere:

  • Je motivatie om te stoppen
  • Je rookgedrag en wat je kunt leren van eerdere stoppogingen
  • Hoe het programma er verder uit gaat zien
  • Eventueel gebruik van nicotinevervangende middelen
  • Deelname aan groepssessies of individuele sessie

3. De groepssessies of individuele sessies

Tijdens de intake heb je besproken of je gaat deelnemen aan de zes groepssessies of dat je gebruik maakt van de drie individuele sessies. Iedere sessie bestaat uit een opening, actieve momenten, een reflectie moment en theoretische momenten. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor persoonlijke vragen en om ervaringen te delen. Per sessie staat er een ander thema centraal.

4. De Fresh Air Walks

Iedere week kun je deelnemen aan de Fresh Air Walk. Dit is een wandeling onder begeleiding van een stoppen-met-roken coach. Tijdens deze wandeling kun je praten over alles dat te maken heeft met (stoppen met) roken maar ook over andere dingen. Ook nadat de sessies voorbij zijn, mag je blijven meewandelen. Hierdoor kun je doorlopend ondersteuning blijven krijgen als je dat kunt gebruiken. Natuurlijk kun je ook blijven meewandelen omdat het gezellig en gezond is.

5. Overgangsgesprek na de intensieve begeleiding

Nadat je drie weken intensieve begeleiding hebt gehad, volgt er een overgangsgesprek met mij. Hierin kijk je terug op de afgelopen weken en kijk je naar hoe je de stopbeslissing vol gaat houden. Ik zal je ook stimuleren en motiveren om te blijven bewegen, bijvoorbeeld door naar de Fresh Air Walks te blijven komen of door met een sport te starten. Als je dat lastig vindt dan kun je daar ook ondersteuning bij krijgen.