Werkwijze
Kies voor je eerste stap

Werkwijze

Kennismakingsgesprek

In een kennismakingsgesprek zullen we je veranderwens en verwachtingen bespreken. We kijken dan ook of er een klik is. Ik zal mijn werkwijze uitleggen en bespreken wat de mogelijkheden zijn. Dit gesprek duurt dertig minuten en is kosteloos en vrijblijvend. 

Intake en integrale vitaliteitscheck

Als we besluiten met elkaar verder te gaan, vul je voorafgaand aan het intakegesprek thuis de balanstest in. Tijdens het intakegesprek zal ik je veel vragen stellen en bespreken we jouw balanstest. Op deze manier krijg je inzicht in waar de disbalans zich in je leven bevindt en aan welk(e) gebied(en) je aandacht wilt besteden. We bespreken waar je aan wilt werken en wat de opties zijn. Vanuit hier starten we met het maken van een plan. 

Leefstijl- en voedingsanalyse

Ligt je veranderwens op het fysieke vlak? Dan kunnen we ervoor kiezen een leefstijl- en voedingsanalyse te doen. Voorafgaand aan ons gesprek vul je thuis de analyse in. In deze analyse zullen we ingaan op verschillende onderdelen: voeding, beweging, ontspanning en rust. Ook zullen we een lichaamsmeting doen (gewicht, BMI, spiermassa percentage, vetpercentage, visceraal vetniveau). Aan de hand van de resultaten stellen we een plan op waarmee we aan je veranderwens gaan werken. 

Coachsessies

Als je ervoor kiest om meerdere coachgesprekken aan te gaan, zal ik werken met verschillende methodes, passend bij jou en je veranderwens. Ik wil je de tools geven om weer lekker in je vel te komen en blijven. 

Het aantal sessies is afhankelijk van de vraagstelling. Gemiddeld zijn zo’n vijf tot zeven sessies nodig om je doelen te behalen, oude levenspatronen af te leren en nieuwe eigen te maken voor duurzame gedragsverandering. Maar soms zijn een of twee sessies voldoende om een gerichte vraag te onderzoeken en een duwtje in de juiste richting te krijgen. In overleg stellen we het aantal sessies vast. 

Strippenkaart wegen en meten

Eenmaal aan de slag met je nieuwe leefstijl is je welbevinden natuurlijk de beste graadmeter. Daarnaast kan het ook prettig zijn om concrete cijfers te zien. Is je coachingstraject ten einde of kies je er na de leefstijl- en voedingsanalyse ervoor om er zelf mee aan de slag te gaan, maar wil je nog wel bij mij op de weegschaal en een kort overleg? Met deze strippenkaart heb je recht op zes weeg- en meetmomenten. Ook kort overleg hoort daarbij.